Adaptacja budynku na Jolicoeur polegać będzie na :

  • wyposażeniu obu sal w sprzęt nagłaśniający i oświetlający sceny
  • powiększeniu istniejącej sceny w sali głównej za pomocą elementów składanych
  • skonstruowaniu składanej sceny w mniejszej Sali
  • częściowym wygłuszeniu dwóch fragmentów ścian w obu salach
  • wybudowaniu kabiny reżyserskiej w małej Sali
  • zainstalowaniu windy do sali głównej na piętrze dla osób starszych i niepełnosprawnych oraz przylegających do niego na parterze i na pietrze składzików na sprzęt i stoły
  • wykonaniu przenośnych paneli do ekspozycji dzieł sztuki
  • zainstalowaniu dodatkowego oświetlenia wystawowego
  • położeniu nawierzchni asfaltowej na przylegającym do budynku parkingu, należącym do Grupy 1-wszej;
  • przeprowadzenie analizy srodowiskowej i opracowanie strategii do promocji sal w środowisku polonijnym
  • stworzenie strony internetowej CENTRUM KULTURY POLSKIEJ